Βιογραφικό

  
             

Η Μαρία Σπανού σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έλαβε Υποτροφία και συνέχισε με Μεταπτυχιακές σπουδές στο  Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων στην κατεύθυνση «Ηλεκτρονική Μάθηση» (e-Learning). 

Απέκτησε ειδίκευση Instrucrional Designer - σχεδιασμό μαθημάτων και Σεμιναρίων (Webinar) στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση - σύγχρονη και ασύγχρονη - και στη Μικτή Μάθηση. Εκπόνησε τη Μεταπτυχιακή Διατριβή της με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Δημήτριο Σάμψων. Αποφοίτησε με άριστα και πρώτη στο Τμήμα.

Επίσης, είναι κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, Πιστοποίησης στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία από το Υπουργείο Παιδείας, Πιστοποίησης στο σχεδιασμό μαθημάτων στο ΣΔΜ Moodle (MCCC) από τον οργανισμό Moodle Pty Ltd και Πιστοποίησης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ασχολήθηκε με την εφαρμογή της Αντεστραμμένης διδασκαλίας (Flipped Classroom) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Distance Education) και τη Μικτή Μάθηση (Blended Learning) ως Επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στις νέες Τεχνολογίες και στο σχεδιασμό Ψηφιακών Σεναρίων.

Εργάστηκε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση μέχρι το 2000 (Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Mέσης Eκπαίδευσης και καθηγήτρια σε ΙΕΚ). Από τον Σεπτέμβριο του 2000 εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Έχει συγγράψει βιβλία για το μάθημα της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ και ΞΙΦΑΡΑΣ και έχει επιμεληθεί Λεξικό νεοελληνικής γλώσσας για το Δημοτικό των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗΣ.

Έχει διατελέσει Επιμορφώτρια νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στα Π.Ε.Κ. Μυτιλήνης, εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) σχετικά με τη δημιουργία Ψηφιακών Σεναρίων στα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, Μέντορας και Σύμβουλος Διδασκαλίας σε φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμορφώτρια εκπαιδευτικών και Βαθμολογήτρια στο Σεμινάριο Μικτής Μάθησης "Αξιοποίηση Τεχνικών Ασύγχρονης και Εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας μέσα από το Περιβάλλον Ηλεκτρονικής Μάθησης Moodle". Είναι μέλος της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ). 

Άρθα και μελέτες της σχετικά με την Ηλεκτρονική Μάθηση, τις τεχνικές ομαδοσυνεργατικής μάθησης και την Αντεστραμμένη Διδασκαλία (Flipped Classroom) έχουν παρουσιαστεί και δημοσιευτεί σε Συνέδρια, Σεμινάρια και Ημερίδες. 

Last modified: Sunday, 29 March 2020, 10:29 PM